Interesne dejavnosti

LETNO SREČANJE ČLANOV DP JUGOZAHODNE ŠTAJERSKE V LEVCU

Člani društva se že vrsto let srečujemo na različnih dogodkih in tudi letos nismo mogli izpustiti že tradicionalnega letnega piknika, ki se je ob zaključku poletja (27.8.2022) odvil na letališču Levec. Gre za športno javno letališče, ki se nahaja v Medlogu v Spodnji Savinjski dolini. Ker je srečanje potekalo na letališču, kjer izvajajo dejavnosti jadralnega in motornega letenja, ter letalskega modelarstva, šolanje pilotov tako jadralnih kot motornih letal, hkrati pa omogočajo panoramske polete s štirisedežnim motornim letalom,  je društvo organiziralo možnost panoramskih poletov nad Celjskimi ulicami.

Vreme pa je imelo žal drugačne načrte in nam je zaradi turbolentnega ozračja polete onemogočilo. Kljub temu pa nismo dovolili, da bi nam to pokvarilo vzdušje. Predviden zbor je bil okoli 14:00 ure, kar 70 članov in njihovih svojcev ter spremljevalcev so najprej pozdravili predstavniki aerokluba nato pa je sledila še pozdravna beseda našega predsednika Društva Mateja Lednika. Po kratki uverturi v naše druženje pa je kaj kmalu začelo dišati po sveže pripravljeni hrani iz žara, ki jo je letos odlično pripravilo gostinstvo Slađana Tesića.

Seveda pa pri nas brez športnih aktivnosti in zdravega tekmovalnega duha ne gre. V sodelovanju s turistično kmetijo Izgoršek smo poskrbeli za lokostrelsko animacijo. Prav vsak se je lahko preizkusil v streljanju z lokom ter morda tako našel svojo novo strast, tisti najbolj pogumni in tekmovalni člani pa so se lahko pomerili v prijateljskem turnirju.

Tako smo združili prijetno s koristnim ter na piknik vpeljali malo športnega, tekmovalnega in seveda navijaškega vzdušja. Res nam je vreme, kot že prejšnje leto, nekoliko ponagajalo in omejilo izvedbo dejavnosti, za katero je bilo izkazanega veliko interesa tako s strani članov kot tudi njihov spremljevalcev in svojcev vendar kljub temu ni manjkalo dobre volje, prijetnega druženja, klepetov.

Upamo, da se še čim večkrat srečamo v takšnem številu, morda pa nam kdaj tudi uspe nadoknaditi zamujene priložnosti poletov.

Ina Mastnak