Interesne dejavnosti

SREČANJE SLIKARJEV GREGORJU V SPOMIN

Na zadnji dan počitnic  za vse šolarje, smo se 31. avgusta, na prijazno povabilo Gregorjevih staršev zbrali v Zagradu, na Gregorjevem domu. Za dobrodošlico nas je lepo pozdravil njegov oče Jože, Iva in Aljaž pa sta nam na flavto in sintisajzer zaigrala nekaj pesmi.

Srečanje je bilo namenjeno Gregorju v spomin, saj bi na ta dan praznoval svoj 40. rojstni dan. Srečanja so se udeležili predstavniki založbe UNSU, njihova predstavnica ga. Klara in ga. Nina.

Predsednik našega društva JZ štajerske, Matej Lednik, ga. Katarina Karlovšek, žena celjskega župana, ki je vedno pripravljena pomagati dobrodelnim organizacijam, ter Gregorjevi slikarski kolegi, ki so nam s slikanjem z usti prikazali čudovite spretnosti s čopiči.

Vojko Gašperut, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj in Dragica Šušanj so nam z veseljem predstavili njihovo preživljanje časa pred platni in z barvami. Gregorjeva platna in stojalo je prevzel mladi Dominik Lozar iz novomeškega društva paraplegikov.

Mladi up se zelo hitro uči, njegovo zanimanje za slikarstvo pa je neizmerno. Je tudi kandidat za štipendista mednarodnega združenja VDMFK (Vereinigung Mund-und Fussmalender Künstler). Izredno navdušeni smo bili nad Gregorjevo razstavo slik, v dar pa smo prejeli tudi njegovo knjigo o Gregorjevi zgodbi o nesrečnem skoku v Šmartinsko jezero.

 

Knjiga je bila za nas veliko presenečenje, saj se je Gregor v času korone odločil za pisanje svoje zgodbe. Gregor je bil resnično dober prijatelj, njegova zgodba pa verjamem da bo ostala v razmislek marsikateremu mlademu, da se lahko trenutek neprevidnosti spremeni v popolnoma drugačno zgodbo. Ob prebiranju zgodbe se mi je znova utrnil Gregorjev nasmejan obraz in njegova pripravljenost na kakršnokoli avanturo, knjigo priporočam vsem, predvsem pa mladim, v poduk, motivacijo in bolj trezno razmišljanje o svojem življenju.

Peter Planinšek

Za več informacij o Gregorjevi knjigi lahko pokličete na tel. št.: 041 509 997