Interesne dejavnosti

DIŠALO PO SVEŽIH KROFIH

Tudi letos smo na društvu nadaljevali z lani (2022) na novo vzpostavljeno tradicijo – PEKO PUSTNIH KROFOV. Glede na lansko navdušenje, veliko udeležbo in glede na izražene želje po ponovitvi dogodka, smo enostavno morali ponovno popestriti predpustni ponedeljek 20.2.2023. Ob svežih, sladkih miškah in pustnih krofih smo se podružili z našimi člani.

Letos je bilo srečanje zastavljeno nekoliko drugače, razvajala nas je gospa Tanja Gobec, ki prisega na dobre stare jedi, kot tudi novosti in uporabo pirine moke. Namesto delavnice, je gospa Tanja nekaj testa za peko pripravila v naprej tako, da smo se lahko sladkali in uživali v dobrotah že od samega začetka srečanja, nekaj testa pa je pripravila pred nami. Predstavila nam je njene načine peke, ter nas postregla z navadnimi marmeladnimi krofi, krofi iz pečice in krofi iz pirine moke, tako da se je prav za vsakega posameznika našlo nekaj okusnega.

Druženju so se pridružili tudi naši šahisti, ki so ob sladkanju še hitro opravili pomemben zadnji trening pred tekmovanjem, ki so ga imeli naslednji dan. Dodatno piko na i pa je dalo toplo in sončno vreme, da smo lahko z vsemi udeleženimi druženje prestavili na svež zrak pred društvene prostore, se nastavili sončnim žarkom in spili skodelico kave. 

Ina Mastnak