Šport

V CELJU ŽE 23. MEMORJAL PETRA ZDOVCA

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v petek 24. marca na kegljišču Golovec v Celju organiziralo že 23. memorial Petra Zdovca v kegljanju za paraplegike in tetraplegike. Tekma je štela tudi za 3. krog v kegljaški ligi ZPS in v konkurenci veteranov kot državno prvenstvo. Še enkrat več se je pokazalo da gre za največje tekmovanje v kegljanju za paraplegike in tetraplegike v Sloveniji, saj se ga je udeležilo kar 39 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev.

Tudi doseženi rezultati so bili zelo dobri. V ekipni konkurenci je zmagala ekipa DP Podravja (1722), pred DP Dolenjske, Bele Krajin in Posavja (1700) in domačo ekipo (1652). Tekmovalo se je tudi v štirih posamičnih kategorijah.

Med ženskami so se na prva tri mesta uvrstile Martina Glavič NM (408), Marija Kerec MB (403) IN Senka Ivaniševič LJ (384). Med tetraplegiki so so najboljše odrezali domači kegljači in pobrali dve medalji. Prvo mesto tokrat za Henrika Planka (418), druga za Aleša Povše (404) oba CE, tretje pa tokrat za Damjana Hovnik SG (390).

Prvi trije med moškimi so bili Miran Jernejšek MB (492), Tone Kanc NM (472) in Janez Janžič MB (452). Na državnem prvenstvu veteranov je sodelovalo kar trinajst kegljačev kar je nov rekord. Veteranski državni prvak med paraplegiki je postal Ludvik Škraban NM (383), na drugo mesto se je uvrstil Franc Kuhelj NM (374), na tretje pa Feliks Burgar LJ (359).

Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Ljubo Mladenovič in Alen Petrnel. Naslednja tekma pa bo že 22. aprila na Kegljišču v Kamniku.

Aleš Povše