Šport

OSVOJILI DRUGO MESTO V DRŽAVNEM PRVENSTU V KOŠARKI NA VOZIČKIH

V Športni dvorani na Vranskem je v nedeljo 14. maja potekalo državno prvenstvo v košarki na vozičkih v organizaciji Zveza za šport invalidov in paraolimpijskega komite Slovenije.

Za nami je zelo turbulentna sezona v košarki na vozičkih, v kateri nam še zdaleč nič ni šlo po načrtu. Bolezni, poškodbe in še kaj so bile naše letošnje težave, ampak to ne sme biti opravičilo da nismo igrali tako kot znamo in zmoremo. Kljub temu pa smo na finalnem turnirju v polfinalu zanesljivo premagali DP Ljubljana Mercator s 58:33, nato pa smo morali v finalu priznati premoč letos najboljši DP Kranj Novo mesto s 60:37.

V drugem polfinalu je ekipa DP Kranj Novo mesto premagala DP Maribor z 70:38. V tekmi za tretje mesto so bili Ljubljančani s 57:38 premagali Mariborčane. Končni vrstni red v državnem prvenstvu je torej za sezono 2022/2023 naslednji: Prvo mesto DP Kranj Novo mesto, drugo mesto DP Celje Thermana, tretje mesto DP Ljubljana Mercator in četrto mesto DP Maribor.

Za konec naj dodam, da člani ekipe predvsem upamo na nekoliko manj težav v naslednji sezoni. Še bolj pa s želimo novih moči, zato medse vabimo vse, ki bi se želeli preizkusiti v košarki na vozičkih.

Aleš Povše