Šport

ATLETI ZPS V I. KOLU TEKMOVALI NA PTUJU

 Osemindvajseta sezona ekipnega tekmovanja v atletiki, se je letos pričela s prvo tekmo v organizaciji DP Podravja na mestnem stadionu na Ptuju. Tokrat se je zbralo kar osem ekip iz sedmih lokalnih društev paraplegikov. Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske bo v tej sezoni nastopilo z dvema ekipama. DPJZŠ-1 in DPJZŠ-2.

Posebej smo veseli, da se je tekmovanju pridružilo tudi društvo paraplegikov Gorenjske. Udeležba je bila zaradi višjega števila sodelujočih ekip zato izjemno visoka, zbralo se je kar 42 atletinj in atletov, ki so imeli za tekmovanje optimalne vremenske razmere. Na tekmovanju je prvič nastopilo tudi več mladih tekmovalcev. Prvo mesto je osvojila druga ekipa Celjanov, drugo mesto prva ekipa Celjanov in tretje mesto ekipa Korošcev.

Tekmovanje, ki se je pričelo ob 16:00 uri in končalo ob 19:30 uri je potekalo ob pomoči sodnikov Sodniškega zbora Atletskega kluba Ptuj pod vodstvom Staneta Krajnca. Udeležba tekmovalcev po društvih pq: CE-13, MS-8, MB-6, LJ-4, SG-4, GO-4 in KR-3.

Janez Hudej