Šport

ATLETI ZPS V III. KOLU TEKMOVALI V PREKMURJU

Organizator tretjega kola lige v atletiki je bilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Tekmovanje, ki ga je nekoliko ovirala krajša ploha, smo izvedli na stadionu pri Osnovni Šoli I.

Za pravilno izvedbo tekmovanja so poskrbeli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota, ki jih je vodil Štefan Puhan. Tretjega kola se je udeležilo 46 tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev. Prvo mesto je ponovno osvojila prva ekipa Celjanov, ki opravičuje vlogo favorita, drugo mesto druga ekipa Celjanov in tretje mesto ekipa Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine.

Tokrat je bila odlična tudi ekipa DP Podravja. Bolj ko se tekmovanje bliža koncu več je dobrih rezultatov. Predvsem so z dobrimi rezultati izstopali Henrik Plank, Žnidarec Metoda, Aleš Povše in Nejc Stakne.

Na tem mestu moramo pohvaliti tudi tekmovalce (Duško Supić, Jernej Kac, Kranjc Žan, Vukovič Matej, Habjan Aljoša in ostali) , ki letos prvič sodelujejo v tem tekmovanju in so prijetno presenetili z odličnimi nastopi. Udeležba tekmovalcev po društvih: CE-14, MS-10,  LJ-6, MB-5, GO-5, SG-3 in KR-3.

Janez Hudej