Interesne dejavnosti

OBČINSKI BAZAR V ŠTORAH ŽE SEDMI PO VRSTI

V Športnem parku Lipa, v Štorah, se je v četrtek dopoldne, 15. junija 2023, odvijal že 7. tradicionalni Občinski bazar društev. Udeleženci bazarja smo pozdravili in navijaško podprli tudi kolesarske udeležence 2. etape dirke Po Sloveniji. Dan je spremljalo odlično vreme in dobra volja. Udeležba je bila tudi tokrat velika. Bazar je potekal v sklopu praznovanja občinskega praznika, in v času ko je čez Štore potekala kolesarska karavana dirke Po Sloveniji. Društva so predstavila svoje dejavnosti in aktivnosti, celoten bazar pa je bil naravnan po načelih nazivov »Občina po meri invalidov« in »Prostovoljstvu prijazna občina«.

 

Občinskega bazarja se je udeležilo tudi naše društvo, imeli smo svojo stojnico in vse potrebne rekvizite za predstavitev.  Predstavniki Društva smo mimoidočim predstavljali interesne, kulturne in športne aktivnosti na področju katerih naše društvo blesti. Prikazali smo športne vozičke za košarko, otroci so z veseljem poskusili metati na koš, na vidiku je bilo ročno kolo, predstavili pa smo tudi ročne spretnosti našega kolektiva žensk.

Sodelovalo je ogromno društev in organizacij, med drugim: Društvo kmetic Celje, Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije, Društvo upokojencev Štore, Fakulteta za zdravstvene vede v Celju, Humanitarno društvo Vera, Krajevna organizacija rdečega križa Štore (KORK Štore), Konjeniško društvo Štore, PGD Štore, Krajevna organizacija Rdečega križa Štore, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje, Občinsko združenje slovenskih častnikov Štore, Slovensko društvo HOSPIC, enota Celje, Slovensko društvo za celiakijo, podružnica Celje, Strelsko društvo Kovinar Štore, Zavod vozim, Zdravstveni dom Celje, Združenje multiple skleroze Slovenije, podružnica Celje, …

Razvit je bil poligon za družabne igre in igro otrok. Od 11. ure dalje smo degustirali izredno okusen bograč, ki se je kuhal na samem kraju. Prikazali so temeljne postopke oživljanja ter merili krvni sladkor in tlak. Potekala je degustacija in prodaja lokalnih izdelkov, delavnica o informacijski tehnologiji, dobrodelna stojnica »vzemi ali pusti«, knjižni bazar, Konjeniško društvo pa je pripeljalo celo poni konjička Lili, s katerim se je bilo možno družiti in narediti kakšno sliko.

Ina Mastnak