ZAKLJUČEK 28. SEZONE V ATLETIKI V RAVNAH NA KOROŠKEM

Organizator četrtega kola lige v atletiki je bilo Društvo paraplegikov Koroške. Tekmovanja tokrat žal ni bilo možno izvesti, ker je tik pred pričetkom tekmovanja pričelo močno deževje z neurjem.

Po posvetu z vodji ekip smo se dogovorili, da četrtega kola ne bomo izvedli ampak bomo za končne rezultate upoštevali rezultate treh kol.

Zmagovalka ekipnega tekmovanja v atletiki je tako postala prva ekipa DP jugozahodne Štajerske z 13.168,54 osvojenimi točkami, drugo mesto je osvojila druga ekipa DP jugozahodne Štajerske z 12.931,54 točkami, tretje mesto pa je osvojila ekipa DP Koroške z 9.613,96 osvojenimi točkami.

Razlika med prvo in drugo-uvrščeno ekipo je bila na koncu le 237 točk. Škoda, da nismo mogli izvesti zadnje tekme, ki bi lahko prinesla zmago prve naše ekipe s še višjo razliko, lahko pa bi se v boj za zmago vmešala tudi druga naša ekipa.

Razglasitve končnih rezultatov zaradi dežja nismo mogli opraviti na stadionu ampak v gostišču Ott. Prve tri uvrščene ekipe so prejele pokal za tekmovanje v letu 2023 v trajno last. Prehodni pokal je prejela leta 2022 ekipa DP jugozahodne Štajerske, ker pa ima letos društvo prvič dve ekipi nobena ne more biti naslednica lani osvojenega prehodnega pokala, zato ga je zmagovalka ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2023 prejela prvič.

Letošnjo leto je 28. sezono ekipnega tekmovanja, v katerem je sodelovalo kar sedem društev paraplegikov, zaznamovala izjemno visoka udeležba. Povprečje, ki je vzeto iz treh izvedenih tekem, je bilo več kot 44 tekmovalcev na tekmo. Naše društvo, je letos prvič sodelovala z dvema ekipama. Namen oblikovanja dveh ekip je bil, da bi oslabili enotno ekipo in povečali v tekmovanju konkurenčnost. Znotraj naših dveh ekip se je spontano pojavilo »zdravo rivalstvo«, ki je vplivalo na zavzetost, višjo udeležbo in dvig rezultatov naših tekmovalcev, kar je navsezadnje tudi namen te pa tudi drugih športnih aktivnosti.

Naši dve ekipi so bile sestavljene takole:

DPJZŠ-1 DPJZŠ-2
Žnidarec Metoda Štarkel Jerneja
Plank Henrik Marion Damjana
Plavčak Luka Stakne Nejc
Vurušić Štefan Matić Radosav
Štruclin Zoran Supić Duško
Jeranko Igor Hren Vinko
Povše Aleš Hudej Janez
Pernić Sanjin Kac Jernej

Končna uvrstitev ekip za leto 2023

Zap. Ekipa ET1-MB ET2-CE ET3-MS Skupaj Razlika
1 DP JUGOZAHODNE ŠTAJERSKE-1 4.043,13 4.470,85 4.654,56 13.168,54 0,00
2 DP JUGOZAHODNE ŠTAJERSKE-2 4.100,14 4.386,53 4.444,87 12.931,54 237,00
3 DP KOROŠKE                            3.106,45 3.820,02 2.687,49 9.613,96 3.554,58
4 DP LJUBLJANSKE POKRAJINE        2.881,89 3.190,02 3.322,09 9.394,00 3.774,54
5 DP PODRAVJA 2.621,31 2.650,48 3.293,98 8.565,77 4.602,77
6 DP PREKMURJA IN PRLEKIJE              2.422,09 2.219,58 2.843,34 7.485,01 5.683,53
7 DP SEVERNE PRIMORSKE 1.113,59 3.089,78 2.221,81 6.425,18 6.743,36
8 DP Gorenjske 2.330,69 1.649,51 1.711,43 5.691,63 7.476,91

Ob koncu se vsem našim tekmovalkam in tekmovalcem zahvaljujem za sodelovanje in jim čestitam za odlične nastope. Glede na to, da so se pojavile določene kritike, upam, da nam bo uspelo z dvema ekipama tekmovati tudi v bodoče. Kritikam, pa sporočamo, da naši uspehi niso nastali za »zeleno mizo« ampak z zavzetim treningom skozi celo leto tudi pozimi.

Janez Hudej