Humanitarna pomoč

BODIMO SOLIDARNI IN STOPIMO SKUPAJ!

Spoštovani,

Vsi smo že seznanjeni s kakšnimi težkimi razmerami se zaradi močnih poplav in vremenske ujme srečujejo naši državljani. Žal pa vas moramo obvestiti, da je tudi med našimi člani nekaj takšnih, ki so jih poplave močno prizadele.

Gre za štiri člane, ki bi v teh hudih časih potrebovali našo pomoč, stiska je zelo velika in neverjetnih razsežnosti zato se obračamo na vas. V kolikor imate možnost lahko pomagate finančno ali materialno, vsa sredstva pa bodo porabljena za  pomoč in odpravljanje posledic za prizadete v neurjih in poplavah: oskrbi s higienskimi in medicinskimi pripomočki, kasneje pa obnovi domov in normalizaciji življenja najbolj ogroženih članov.

V kolikor čutite, da lahko pomagate finančno lahko sredstva nakažete na transakcijski račun Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

SI56 6100 0001 5032 243 / ter obvezno pripišete zadevo POPLAVE,

da bodo donacije res lahko šle v pravi namen.

V kolikor si želite pomagati vendar finančno tega ne zmorete, pa lahko pomagate tudi materialno. V kolikor imate na voljo kaj od pohištva, bele tehnike, medicinskih pripomočkov, ki bi jih želeli podariti nam lahko na e-mail dce.paraplegik@guest.arnes.si sporočite kaj bi želeli podariti, mi pa bomo pripravili seznam in pri prizadetih članih preverili kaj od ponujenega bi najbolj potrebovali.

V kolikor sami ne morete pomagati, veste pa za koga, ki bi lahko, oz. bi bil pripravljen ga prosim obrnite na nas. Veseli bomo vsake pomoči.

 Verjamemo, da če stopimo skupaj lahko precej olajšamo stiske tistih, ki to najbolj potrebujejo.

  Vse donacije so prostovoljne in v naprej hvala vsakemu, ki se bo tako ali drugače odzval na vabilo.                          

 Član 1 je po slabem tednu dni še vedno odrezan od sveta, s helikopterjem mu dostavljajo hrano, vodo in vsa potrebna zdravila. Namočilo je nekaj bivalnih prostorov ter uničilo okolico, ki bo potrebna sanacije.

Članu 2 je odneslo vse okoli hiše. Ostal je brez drvarnice in posledično brez drv, ki služijo za ogrevanje vseh prostorov, drugega načina ogrevanja ni. V drvarnici je bilo shranjenih drv za dve zimi, sedaj mu ni ostalo nič. Odneslo je škarpe, ute in vse kar je bilo urejenega v okolici hiše, zato bo nujno potrebna tudi sanacija le-tega.

Članu 3 je voda odnesla najpomembnejše. Z družino so ostali brez toplotne črpalke, uničeno je dvigalo, ki ga potrebuje za dostop do višjih prostorov, poplavilo je celotni spodnji del hiše, kjer bo potrebna obnova podov, električnih napeljav.

Članu 4 je voda poplavila vse bivalne prostore v višini 1m. Vsi bivalni prostori so v spodnjem delu hiše. Tudi garaža, vrtna uta z orodjem in okolica hiše so bile popolnoma poplavljene. Ujma je uničila vso pohištvo spalnice, dnevne sobe, kuhinje, vso belo tehniko, in aparate kot tudi ostale osebne stvari. S partnerico sta bila evakuirana in hiša še vedno ni primerna za bivanje. Spodnje nadstropje hiše je potrebno popolnoma sprazniti, posušiti in ponovno urediti napeljave, položiti pode ipd.

Predsednik Društva

Matej Lednik