Šport

ZAKLJUČILA SE JE LIGA ZPS V KEGLJANJU

Za paraplegike in tetraplegike. Zadnji 4. krog, ki je ob tem štel tudi za že 26. Pokal Občine Domžale, je na kegljišču v Kamniku organiziralo Društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine in sicer v soboto 20. aprila. Tokratnega tekmovanja se je udeležilo 38 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev. Dobro ekipno predstavo smo pokazali tudi  kegljači Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, ki smo v ekipni konkurenci zasedli 3. mesto za zmagovalci iz Novega mesta, 2. mesto pa so osvojili Mariborčani. Aleš Povše sem tokrat kegljal v konkurenci moških in osvojil 2. mesto za Miranom Jernejškom in pred Tonetom Kancem.

V ostalih posamičnik kategorijah nismo posegli po najvišjih uvrstitvah. Zaključila se je tudi liga v kegljanju, ki je štela štiri kroge. Novembra je bilo prvo tekmovanje v Radencih, februarja smo nadaljevali v Ravnah na Koroškem, marca smo tretji krog organizirali v Celju in aprila se je torej vse zaključilo v Kamniku.

 

V ekipni konkurenci je tudi letos zmagala ekipa Novega mesta, ki kraljuje že kar nekaj časa. Letos smo se jim najbolj približali prav Celjani, ki smo osvojili 2. mesto, z rezultatom na zadnji tekmi pa so se na 3. mesto prebili Mariborčani. Žal med moškimi nimamo svojega predstavnika med najboljšimi tremi. Zmagal je Miran Jernejšek pred Tonetom Kancen in Gašperjem Pečkom. Naš najboljši je bil Sanjin Pernić na 6. mestu. Ženskih predstavnic žal nimamo v ekipi, jih pa vabimo da se nam pridružijo.

 

Tudi letos je slavila Martina Glavič, na 2. mesto se je uvrstila Marija Kerec, na 3. pa Majda Ravnikar. Med tetraplegiki še naprej zmagujem Aleš Povše in letos sta mi prišla najbližje Branimir Črv in Damjan Herček. Najboljši veteran je postal Franc Kuhelj pred Ludvikom  Škrabanom in Janezom Kokaljem. Našemu Marjanu Romihu so do 3. mesta zmanjkali samo trije podrti keglji ter je zaključil na nehvaležnem 4. mestu.

Čestitamo najboljšim in jim želimo veliko uspeha še na državnem prvenstvu, ki bo 11. maja na kegljišču Golovec v Celju.

Aleš Povše

Dodaj odgovor