Šport

ZAKLJUČEK ATLETSKEGA TETMOVANJA V MURSKI SOBOTI

Četrto, zadnje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo v Murski Soboti, v organizaciji Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, na atletskem stadionu Osnovne šole 1. Razmere za tekmovanje, ki se je pričelo popoldan ob 16:00 uri in končalo ob 17:30 uri, so bile dobre. Tekmovanja, ki so ga izvedli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota, pod vodstvom Štefana Puhana, se je udeležilo 41 tekmovalcev iz šestih pokrajinskih društev in sedmih ekip.  Pri izvedbi tekmovanja so pomagali tudi številni prostovoljci in učenke osnovne šole I.

Zaključek lige s podelitvijo pokalov najboljšim trem ekipam in podelitev prehodnega pokala, smo izvedli na stadionu po končanem tekmovanju. Uvodoma je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, pozdravil sodelujoče in se zahvalil Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije za organizacijo in izvedbo tekmovanja, zatem pa je po razglasitvi rezultatov podelil pokale. Zmagovalka ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2024 je tako postala druga ekipa DP jugozahodne Štajerske 16.678,44 točk, drugo mesto je osvojila ekipa DP Koroške 15.837,05 tretje mesto pa je osvojila prva ekipa DP jugozahodne Štajerske 14.809,85 točk.

Prehodni pokal je prvič zaporedoma osvojila druga ekipa  DP jugozahodne Štajerske. Tudi letošnjo 29. sezono ekipnega tekmovanja v atletiki, v katerem je sodelovalo šest društev paraplegikov in sedem ekip je  zaznamovala zelo visoka udeležba. Povprečna udeležba na  štirih  tekem, je bilo 40 tekmovalcev na tekmo. Vsem sodelujočim ekipam in tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje, za udeležbo, za organizacijo tekmovanj in jim čestitamo za lepe športne dosežke ter jih vabimo, da se tekmovanju pridružijo tudi naslednjo leto, ko bomo izvedli jubilejno trideseto sezono ekipnega tekmovanja v atletiki. Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-12, MS-9,  LJ-7 MB-5, SG-4, GO-4

Janez Hudej 

Dodaj odgovor