Šport

HUDINJA JE ZAKON ENAJTIČ ZAPORED

Tradicionalna prireditev »HUDIJA JE ZAKON – Zdrav duh v zdravem telesu« je potekala 06.oktobra 2018 na zunanjih površinah in  notranjih prostorih Don Boskovega centra Celje. Namenjena je bila širši javnosti v Mestni občini Celje, predvsem pa vsem otrokom, mladim in družinam že enajsto leto zapored. Vsebinske smernice prireditve so bile predvsem zdrav življenjski slog.

Obiskovalcem so ponudili več različnih dejavnosti za gibanje, zdravo druženje in zabavo, jih ozavestili o pomenu zdrave prehrane in telesne aktivnosti ter jim nudili pestro kulturno dogajanje. Prireditve se je tudi letos udeležilo naše društvo, kjer smo ponovno predstavili košarko na vozičkih in predvsem z otroci, ki jih vedno znova navdušijo košarkarski invalidski vozički odigrali tekmo. Obiskovalce je navdušilo tudi ustvarjanje našega člana Gregorja Janežiča, ki je na samem dogodku slikal z usti in nekaj svojih čudovitih slik razstavil na ogled.

Dogodek pa je, kot vsakega poprej v svojih fotografijah zabeležil Peter Planinšek, ki je svoje fotografiranje popeljal na edinstveno profesionalen nivo. Med prireditvijo sta potekala turnirja v malem nogometu in košarki, na voljo pa so bile različne ustvarjalne delavnice (jahanje, izdelava in poslikava panjskih končnic, čebelarska delavnica, likovna delavnica, plesna delavnica, kuharska delavnica, delavnica izdelave voščilnic in okraskov, delavnica za duševno zdravje, frizerska delavnica itd.), otroci pa so se  lahko vključili tudi v gibalne igre s petjem ali preizkusili v nekaterih elementih cirkuških veščin.

Mi smo se imeli ob živi glasbi, dobri jedači in pijači prav fino – se vidimo naslednje leto.

Petra Horvat