Interesne dejavnosti

BIOPTRON MEDICINSKI PRIPOMOČEK

V petek 30. novembra 2018 se je na našem društvu odvijalo zanimivo predavanje podjetja Zepter o izdelku Bioptron-barvna lučka. Bioptron je posebna lučka, ki različnimi barvnimi terapijami pomaga pri izboljšanju mikrocirkulacije, okrepi človekov obrambni mehanizem, pomaga pri izboljšanju kolagena in kakovosti kože, lajša bolečine ali zmanjša njihovo intenziteto in kar je za nas najbolj pomembno pospešuje celjenje ran. Pomaga pa  tudi pri vnetjih zgornjih dihalnih poti (prehlada, vnetja sinusov in vnetja mandeljnov). 

Lahko se ga uporablja za pomoč pri številnih dermatoloških boleznih kot so herpes, luskavica in akne Za razliko od laserskega sistema, ki ima zelo ozek frekvenčni razpon, ta lučka nima ultravijoličnega sevanja in ni nevarnosti da bi sevanje imelo stranske učinke. To je edina lučka v katero lahko gledaš in nima stranskih učinkov. Uporaba lučke je zelo preprosta saj jo za 4 do 10 minut na dan usmeriš v del telesa ki ga želiš zdraviti, lahko pa ta postopek ponoviš dvakrat na dan. Več kot 10 minut pa ni potrebno saj večjega učinka potem ni.

Na voljo imajo tri različne aparate BIOPTRN -MedAll, je namenjen predvsem za domačo uporabo in ima premer lučke 5 cm. Cena tega aparata je 1482 evrov z vsemi barvnimi lučkami ali 1231 evrov brez barvnih lučk. BIOPTRN -Pro 1 ima poleg talno stojalo,  na voljo so različni barvni filtri in ima premer lučke 11 cm. Cena je 2427 evrov zraven pa dobiš samostoječe stojalo in vse barvne filtre ali 2158 evrov brez barvnih lučk.

BIOPTRN 2 je idealen za profesionalno zdravljenje, a je primeren za Družinsko zdravljenje. Tukaj pa je cena za marsikoga od na previsoka , saj je nekaj čez 10000 evrov.  Na koncu predstavitve pa je gospa Marta Kastelic, ki nam je predstavila aparat  našemu predsedniku Janezu podarila bon v vrednosti 250 evrov v primeru da se društvo odloči za nakup aparata.

Če koga zanimajo še kakšne informacije o aparatu  lahko pokliče gospo Marto Kastelic na telefon 031 800 483.

 Gregor Janežič