Šport

VELENJKIN DOBRODELNI POHOD NA KOŽELJ ZA NAKUP ŠPORTNEGA VOZIČKA ZA ENISA

Nakupovalni center Velenjka v Velenju je skupaj s pokrovitelji in partnerji v soboto 18. maja 2019 organiziral 2. dobrodelni pohod na Koželj. K sredstvom, ki so jih prispevali pohodniki sta dodali donacijo še Nakupovalni center Velenjka in podjetje Plastika Skaza iz Velenja.

Koželj je hrib, ki se vzpenja tik za NC Velenjka. Je priljubljena pohodniška točka številnih Velenjčanov. Lansko leto je bil organiziran prvi pohod za zbiranje sredstev za našega člana Duška Supića za operacijo v Švici. Namen prvega dobrodelnega pohoda je odlično uspel, zato so organizatorji odločili dogodek ponoviti. Predstavili smo jim osebno zgodbo našega člana Enisa Musića in predlagali namen zbiranja sredstev. Velenjčana Enisa je nesreča pri rosnih 19 letih prikovala na invalidski voziček. Nov zagon za življenje je našel v košarki in se z vztrajnostjo povzpel vse do vrha – slovenske nacionalne reprezentance. Enisov voziček za igranje košarke ni več uporaben za vrhunske dosežke, igranje košarke pa Enisu pomeni, iziv in življenjski moto.

Udeleženci pohoda so se lahko prijavili od 9. do 17. ure v NC Velenjka, kjer smo pomagali pri prijavah za pohod tudi člani društva. Prijavnina je znaša 5 €* (za otroke do 12 let ni bilo prijavnine) in je bila v celoti namenjena dobrodelni pomoči Enisu Musiću. Vsi prijavljeni udeleženci so prejeli majico, plastenko vode in malico v restavraciji Popolna skleda. Otroci so prejeli tudi diplomo in sladko presenečenje. Ves  dan prireditve je bil z udeleženci v NC Velenjka tudi Enis, in so ga lahko spoznali in z njim pokramljali. Pred samim nakupovalnim centrom smo imeli postavljen koš, kjer so se z našimi košarkarji družili člani Rokometnega kluba Gorenje Velenje, člani Košarkarskega kluba Elektra Šoštanj in mimoidoči, ki so se lahko preizkusili v metanju na koš iz košarkarskega vozička. Vsi ki so zadeli koš, so lahko sodelovali v žrebu za košarkarski žogi na sklepni prireditvi.

Dan, ki je po čudežu minil brez dežja, je mineval v prijetnem vzdušju in velikim pričakovanju zaključne prireditve, ki se je pričela ob  18. uri ko se je pohod zaključil in razglasil zbrani znesek donacij. Zaključno prireditev je vodila ekipa Moj radio, s plesnim šovom so sodelovali studio M-dance, ter pevka Pia Katarina Kremžar. Prireditev je doživela vrhunec, ko so Enisu predali bon v višini 7.500,00 €. Na pohodu je sodelovalo 555 ljudi, ki so prispevali 5.500,00 eur. Po tisoč eurov pa sta prispevala NC Velenjka in Plastika Skaza.

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske se iskreno zahvaljujemo NC Velenjka, Av studio tržne komunikacije d.o.o Velenje in Triatlon Klubu Velenje za organizacijo, idejno zasnovo in izvedbo dobrodelnih pohodov, ki sta bila namenjena za zbiranju sredstev za naše člane, ki jih nujno potrebujejo za zdravljenje, življenje in športno udejstvovanje. »Enis je eden tistih ljudi, ki je lahko vsem nam vzor. Vedno z optimizmom sprejme izzive in tudi v majhnih uspehih najde zagon za nove zmage. Z novim športnim vozičkom se bo lahko povzpel še višje, bolje treniral in se ponosno zapeljal v vode vrhunskega športa.«

 Janez Hudej