DRŽAVNO PRVENSTVO V KEGLJANJU ZA INVALIDE V CELJU

Je potekalo v nedeljo 27. septembra 2020 na kegljišču Golovec v Celju, ki bi sicer moralo biti že maja, ampak je bilo zaradi znanih težav prestavljeno na september. Med vsemi tekmovalci so sodelovali tudi člani in članice Zveze paraplegikov Slovenije, ki so nastopili v sedečih kategorijah. Med nastopajočimi so bili tudi trije člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in sicer Zoran Štruclin, Roman Hrženjak in Aleš Povše.

Žal je veliko tekmovalcev in tekmovalk manjkalo. Med ženskami v kategoriji tetra je tekmovala samo Marta Janežič (Prekmurje in Prlekija) in osvojila zlato medaljo. V ženski konkurenci dveh tekmovalk je Martina Glavič (Novo mesto) premagala Natašo Godec (Maribor). Med moškimi je še enkrat več zmagal Tone Kanc (Novo Mesto), drugi je bil Viktor Rupnik (Ljubljana) in tretji Miran Jernejšek (Maribor).

Tudi v kategoriji tetraplegikov sta nastopila samo dva tekmovalca in sicer je zmagal Aleš Povše (Celje) pred Damjan Herčekom (Maribor). Upajmo da se bodo predvidena tekmovanja to jesen lahko odvila po predvidenem urniku.