V NOVEM MESTU ZAKLJUČEK ŠAHOVSKE LIGE ZPS GRADEX

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 9. maja 2023 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo zaključni četrti krog šahovske lige ZPS-Gradex. Turnir so posvetili v spomin na odličnega šahista in prvega predsednika društva Jožeta Radeja. Zaključnega kroga se je udeležilo 18 šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze. Naše društvo smo zastopali: Jeranko Igor, Matić Radosav, Hren Vinko in Vurušič Stjepan.

Rezultati četrtega kroga – ekipno: Prvo mesto je osvojila ekipa DP Maribor (14,5 točk), druga je bila DP Ljubljana (11,5 točk), tretja DP Celje (8,5 točk), četrta DP Novo mesto (6,5 točk), peta pa je bila DP Koper (5 točk).

Rezultati – posamično: Najboljši v posamični konkurenci je bil Blaž Kuhar (5,5 točk), drugi je bil Franc Pinter (5 točk) oba iz DP-MB, tretji pa Vojko Gašperut DP-KP (4 točk).

Rezultati ligaškega tekmovanja v sezoni 2023: Šahisti so v šahovski ligi ZPS-Gradex prvi krog odigrali 31. januarja 2023 v prostorih pizzerie Verona. Povedla je ekipa DP Maribor (15 točk). Drugi krog so ekipa odigrale 21. februarja v gostišču Marinšek, zmagala je ekipa DP Ljubljana (13,5 točk). V tretjem krogu so se šahisti srečali 21. marca v Smrekarjevi domačiji, slavila je ekipa DP Maribor (14,5 točk). Četrti krog so ekipe v društvenih prostorih (DP-NM) odigrale 9. maja, kjer je zmagala ekipa DP Maribor (14,5 točk). Ekipne uvrstitve po štirih krogih: Zmagovalni pokal je osvojila DP Maribor (57,5 točk), druga je bila ekipa DP Ljubljana (48,0 točk), tretja DP Celje (42,5 točk), četrta DP Koper (27,0 točk), peta DP Novo mesto (24,5 točk), šesta pa DP Kranj (8 točk).

Zahvaljujem se vsem našim tekmovalcem za uspešne igre v letošnji šahovski ligi. Veseli smo za okrepitev naše šahovske ekipe saj se nam je pred kratkim pridružil, Sanjina Pernič, ki kaže dober potencial.

Igor Jeranko