Šport

PREVZELI NOVE VOZIČKE

Zbiranje sredstev je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske začelo že ob začetku leta 2019 ob ustanovitvi prve rokometne ekipe v Sloveniji, za kar je dala pobudo Maja Užmah, koordinatorka rokometa na Rokometni zvezi Slovenije. Vodenje projekta je prevzel JZ Socio Celje. Poleg omenjenih so projekt podprli tudi Mesta občina Celje, Rokometna zveza Slovenije, Ženski rokometni klub Z’Dežele, Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje, Košarkarska zveza Slovenije, Rokometni klub Pivovarna Laško, Košarkarski klub Celje, Rokometni klub Gorenje Velenje z akcijo »SIMPLYFANS«, NLB, Zveza paraplegikov Slovenije, Cinkarna Celje, Celjske lekarne in še številne delovne organizacije ter posamezniki.

Akcijo smo promovirali na tekmah Slovenske reprezentance v rokometu, med polčasi tekem Košarkarskega kluba Celje, Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje, na tekmi Rokometna kluba Gorenje Velenje, ob dnevu zdravja v središču Celja, igrali rokomet in košarko na vozičkih z vsemi štirimi celjskim klubi ob mesecu športa v Mestni občini Celje. Prva rokometna ekipa se je predstavila na festivalu rokometa v Kopru, ob poslovilni tekmi rokometnih legend Mihe Žvižeja in Uroša Zormana v Celju odigrala predtekmo z reprezentanco Hrvaške in se v Zagrebu ob koncu leta 2019 udeležila tudi neuradnega evropskega prvenstva v rokometu na vozičkih.

Promocijo v letu 2020 je nekoliko zavrla trenutna zdravstvena situacija, ampak sredstva se zbirajo še naprej. Smo pa v mesecu oktobru končno prve tri vozičke predali končnim uporabnikom. Morda se vam zdi malo, ampak gre za najkvalitetnejše športne pripomočke za igranje rokometa in košarke na vozičkih, ki lahko stanejo tudi do 7000€ za voziček. Želimo jih uspešne igre tako rokometa kot košarke na vozičkih in si želimo, da zberemo potrebna finančna sredstva še za kakšen voziček.

Aleš Povše