Šport

ŠPORTNIK CELJA 2020

Glede na še vedno veljavne ukrepe NIJZ-ja, smo priznanja za ustvarjene uspehe na področju športa, s Športne zveze Celje prejeli v prostorih društva. S strani ŠZC nam je priznanja izročil g. Hasan Ibrić. Sigurno se naše mesto Celje lahko pohvali, da je eno izmed najbolj športnih mest v Sloveniji. V prid temu govorijo predvsem vrhunski tekmovalni rezultati športnikov celjskih klubov na tekmovanjih, enako pa velja tudi za športnike invalide.

Prejemniki posebnih priznanj za športne uspehe invalidov so bili tudi člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in sicer:

1. Hudej Janez – za 35 let delovanja dela kot trener – srebrna plaketa

2. Atleti DPJZŠ – ekipno državni prvaki v letu 2020 – Ekipo državnih prvakov so sestavljali:
Janez Hudej, Radosav Matić, Igor Jeranko, Nenad Stojaković, Aleš Povše, Henrik Plank, Zoran Štruclin, Aleš Ratuznik, Vinko Hren, Stjepan Vurušić, Luka Plavčak, Aljoša Škrablin.

3. Ribiči DPJZŠ – ekipno državni prvaki v letu 2020 – Ekipo državnih prvakov so sestavljali:
Rudi Centrih, Zoran Štruclin, Anton Urbanc.

4. Posamezna priznanja za športne uspehe invalidov pa so dobili:
Franci Gorazd Tiršek – državni prvak v streljanju, Hudej Janez – 1. mesto na DP v atletiko (Troboj meti, troboj vožnje formula), Matič Radosav – 1. mesto na DP v atletiki (Troboj meti), Novak Vesna – 1. mesto na DP v atletiki (Troboj meti), Plank Henrik – 1. mesto na DP v atletiki (Troboj meti), Povše Aleš – 1. mesto na DP v kegljanju (tetraplegiki), Stakne Nejc – 1. mesto na DP v atletiki (Troboj meti).

Naj omenimo še, da je v moški konkurenci naslov naj športnika osvojil smučar Martin Čater, ki je na svetovnem pokalu v smuku v Val d’iser, Franciji osvojil zlato odličje. Šesto mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Wengnu, Švica ter 13. mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Hinterstroder v Avstriji. V ženski konkurenci je naslov naj športnice osvojila judoistka Tina Trstenjak, ki je v lanskem letu osvojila prvo mesto na Grand slamu v Budimpešti, Madžarska, drugo mesto na Grand slamu v Dusseldorf, Nemčija in tretje mesto v Parizu, Francija. Najboljša moška ekipa je postal Nogometni klub Celje, v letu 2020 so prvič v 100 letni zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov Slovenije.

Slovenijo so zastopali v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov. V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, v mednarodni Jadranski WABA ligi so »Cinkarnarke« osvojile tretje mesto, šestnajstič v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, štirinajstič pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.  Priznanje je prevzela Maruša Seničar, namestnica kapetanke ekipe. V imenu Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske iskreno čestitamo vsem prejemnikom pokalov, medalj in priznanj.

Vsem skupaj želimo veliko zdravja, tako športnih, kot osebnih uspehov.

Podpredsednik društva:
Nenad Stojaković