ZAČELA SE JE KOŠARARSKA LIGA NA VOZIČKIH 2021/2022

Kot vsa leta doslej, se bo tudi v sezoni 2021/2022 košarkarska liga na vozičkih Zveze paraplegikov Slovenije pod imenom ZPS BAUERFIND igrala s turnirskim sistemom. 1. turnir in s tem 1. krog se je odigral v Športni dvorani  OŠ Vojnik 13. novembra v organizaciji Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Tudi letošnje leto v ligi nastopajo štiri ekipe in sicer DP Celje Thermana, združena ekipa DP Kranj Novo mesto, DP Maribor in DP Ljubljana Mercator. Na prvem turnirju, kjer je kot domačin in organizator nastopila ekipa DP Celje Thermana, smo spremljali tri zelo zanimive in napete obračune, najboljše pa so se tokrat odrezali Mariborčani, ki so dobili obe srečanji.

Prvi dvoboj med DP Celje Thermana in DP Maribor so s 41:35 dobili Mariborčani. V drugem srečanju sta se v tekmi polni preobratov pomerili ekipi DP Celje Thermana in združena ekipa DP Kranj Novo mesto. Na koncu so Celjani tudi z nekaj športne sreče premagali nasprotnike z 47:45. V zadnjem srečanju dneva je ekipa DP Maribor proti DP Ljubljani Mercator vseskozi tesno vodila in na koncu zmagala s 55:50.

Turnir je potekal ob upoštevanju PCT pravila in žal brez gledalcev. Kljub temu za konec hvala Občini Vojnik za uporabo telovadnice, domači klub pa je tudi prispeval pomožne sodnike (tokrat sodnice), ki so odlično poskrbele za semafor in zapisnik. Že naslednji vikend čaka združeno Slovensko ekipo prvi turnir v mednarodni ligi NLB WHEEL in sicer jih v soboto v Beogradu čakata dve srečanji.

Tudi liga ZPS BAUERFIND se bo nadaljevala prav kmalu s turnirjem v Šmartnem pri Litiji 11. decembra.