Šport

ODLIČEN ZAČETEK NAŠIH KEGLJEČEV

Počitnice za naše športnike, ki tekmujejo med jesenjo in pomladjo so dokončno zaključene. Pričela so se prva tekmovanja. Tudi kegljači smo pričeli s tekmovanjem v ligi v kegljanju ZPS za paraplegike in tetraplegike. 1. krog, ki je ob tem štel tudi še za 30. Magdičev memorial, so na kegljišču v Radencih 21. novembra pripravili v Društvu Prekmurja in Prlekije.

Tekmovali smo predstavniki sedmih pokrajinskih društev, ki smo se pomerili v ekipni in štirih posamičnih kategorijah (ženske, moški, veterani in tetraplegiki). Tokrat smo sezono zelo dobro odprli tudi kegljači Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, ki smo skupaj osvojili kar tri prva mesta. Med posamezniki v je moški konkurenci zmagal Roman Hrženjak, med tetraplegiki pa sem zmagal Aleš Povše. Še bolj pomembno je, da smo dobro nastopili tudi kot ekipa.

V postavi Sanjin Pernić, Zoran Štruclin, Roman Hrženjak in Aleš Povše smo namreč zmagali. S tem smo nakazali, da letos merimo višje kot na tretje mesto, ki smo ga lansko leto osvojili v ligaškem tekmovanju. Do naslednjega tekmovanja bo sedaj minilo kar precej časa, saj je na sporedu šele meseca februarja, ki pa ga bomo izkoristili za dobre treninge.

Aleš Povše