Interesne dejavnosti

DAN ZDRAVJA V CELJU

V soboto 6 aprila se je v celjskem starem mestnem jedru odvijala prireditev ob svetovnem dan zdravja. Dogodek je v Mestni občini Celje potekal pod okriljem javnega zavoda Socio in sicer med 9. in 13. uro. Mestna občina Celje sicer dogodek pripravlja že vse od leta 2010 in je ena od osrednjih aktivnosti projekta Celje – zdravo mesto. Svetovni dan zdravja se sicer obeležuje 27. marca. Tema tokratne prireditve je bila »Moje zdravje, moja pravica«, kar pomeni da je v ospredju pomen zagotavljanja dostopa do kakovostnih zdravstvenih storitev, izobraževanja, čiste vode in zraka, prehrane, stanovanj in svobode pred diskriminacijo. Torej gre za vabilo o razmisleku o lastnem zdravju ter predvsem koliko upoštevamo rek »zdrav duh v zdravem telesu«.

Letos je bilo izredno veliko postavljenih stojnic, skupaj se je prireditve udeležilo kar 65 razstavljavcev, na katerih so številne organizacije in društva ponujale različne informacije ter predstavljale delovanje svojih društev. Obiskovalci so si lahko v lepem vremenu ogledali kar nekaj plesnih in glasbenih točk, lahko so si izmerili krvni sladkor, holesterol in krvni tlak, ki so pomembni dejavniki tveganja za zdravje, lahko so se spoznali z oživljanjem, z delovanjem policije in slovenske vojske. S skupaj s Tonetom Tisljem podali na medgeneracijski pohod ter ob glasbi telovadili ali plesali.

Tudi letos se je na dogodku predstavilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske in predstavilo delovanje društva. Na ogled so bili izdelki naših članic, ki so jih izdelale na delavnicah ročnih spretnosti v društvenih prostorih. Predstavili smo tudi košarkarske vozičke in ročno kolo. Obiskovalci so tako lahko spoznali šport invalidov in se sami preizkusili z tovrstnim športom. Ker se ta prireditev dogaja v samem središču Celja, je to za naše društvo zelo pomembno, saj tako številni spoznajo delovanje društva in njegov pomen za okolico, ki tudi pripomore pri ohranjevanju zdravja. Zato se tudi v prihodnje veselimo tovrstnih prireditev.

 Hebar Boris

Vabljeni na, finalni košarkarski turnir v košarki na vozičkih ki bo v nedeljo 14.04.2024 v Dvorani Tri lilije v Laškem od 9. ure naprej.

Polfinalna para sta:
9.00  DP Kranj Novo mesto : DP Maribor
10.30 DP Ljubljana Mercator : DP Celje Thermana

Dodaj odgovor