Šport

IZKORISTILI PRILOŽNOST IN POSTALI DRŽAVNI PRVAKI

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite v nedeljo 14. aprila v prenovljeni športni dvorani Tri Lilije v Laškem organiziralo finalni turnir za naslov državnega prvaka v košarki na vozičkih. Odigrana so bila štiri srečanja, ki so prinesla zelo zanimive borbe med sodelujočimi ekipami.

V prvem polfinalnem srečanju sta se pomerili ekipi DP Kranj Novo mesto in DP Maribor. Najboljša ekipa v ligi je zmagala kljub dobremu odporu Mariborčanov s 67:47. Drugi dvoboj med DP Ljubljana Mercator in DP Celje Thermana je bil dolgo časa izenačen, saj smo Celjani šele v drugem polčasu prevzeli pobudo in na koncu na videz rutinirano zmagali s 63:45. V zelo zanimivem dvoboju za tretje mesto so igralci ekipe DP Maribor dolgo časa vodili proti DP Ljubljana Mercator, ki jim je šele v samem zaključku srečanja uspelo preobrniti rezultat in na koncu zmagati s tesnih 57:55.

Žal je morala ekipa DP Kranj Novo mesto v finalu nastopiti nekoliko oslabljena in igralci naše ekipe smo to s pridom izkoristili in zanesljivo zmagali s 63:50 in tako po nekajletnem premoru zopet postali državni prvaki v košarki na vozičkih. Ob zaključku so bila podeljena priznanja tako za ligaško tekmovanje kot zaključni turnir.

DP Celje Thermana je v ligi osvojila 3. mesto za zmagovalci lige DP Kranj Novo mesti in drugo uvrščenimi DP Ljubljana Mercator. Najboljše doseženo povprečje točk na tekmo je imel Haris Koduzovič iz prvo uvrščene ekipe lige DP Kranj Novo mesto, največ točk v ligaškem tekmovanju pa je dosegel naš David Škorjanc.

Končni vrstni red v državnem prvenstvu pa je sledeči:

  1. DP Celje THermana
  2. DP Karanj Novo mesto
  3. DP Ljubljana Mercator
  4. DP Maribor

Košarkarje na vozičkih do konca sezone čakata še polfinalni in finalni turnir v mednarodni ligi NLB WHEEL in sredi poletja še evropsko prvenstvo skupine B v Sarajevu.

Čestitamo najboljšim in si želimo podobnih ali še boljših rezultatov tudi v naslednji sezoni.

Aleš Povše

Dodaj odgovor