Šport

V TRETJEM KROGU 29. SEZONE V ATLETIKI, ATLETI TEKMOVALI V PTUJU

Tretje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo na Mestnem stadionu na Ptuju. Organizator tekmovanja je bilo Društvo paraplegikov Podravja. Ponovno se je zbralo lepo število tekmovalcev, (vseh tekmovalk in tekmovalcev je bilo 42), iz šestih lokalnih društev paraplegikov in sedmih ekip, ki so se pomerili v osmih atletskih disciplinah. Krogla, disk, kopje, kij, 10mm, 200m, 400m in 800m. Tokrat so ekipe lokalnih društev paraplegikov prikazale odlične rezultate, saj le ena ekipa zbrala manj kot 3000 točk.

Tako kot na prvi tekmi, so bili najboljši Korošci, a druga ekipa Celjanov, ki je tokrat osvojila drugo mesto še vedno obstaja v vodstvu v skupni razvrstitvi. Tretja je bila prva ekipa Celjanov. Zelo dobro je tekmovala ekipa Nove Gorice, ki bi bila najmanj tretja, če se njihovemu najboljšemu tekmovalcu Marku Severju ne bi pripetila med vožnjo na 400m nesreča in je moral odstopiti. Na tej tekmi je Marko Sever z rezultati preko 700 točk dokazal, da je še vedno najboljši voznik »formule«.

V metih je bil najboljši Nejc Stakne, ki je najvišje število točk prejel v suvanju krogle. Tekmovanje so izvedli sodniki Sodniškega zbora Atletskega kluba Ptuj pod vodstvom Staneta Krajnca in pomočjo številnih prostovoljcev, ki so svoje delo odlično opravili.

Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-12, LJ-7, MS-6 MB-6,GO-6, SG-4.

Janez Hudej

Dodaj odgovor