NA KONCU OSVOJILI TRETJE MESTO

S tekmo za Pokal Občine Domžale, ki je potekala 23. aprila na kegljišču v Kamniku, se je zaključila liga ZPS v kegljanju za paraplegike in tetraplegike. Na zadnji tekmi sezona je zmagala ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja pred ekipo domačinov to je DP Ljubljanske pokrajine, na 3. mesto pa se je tokrat uvrstila ekipa DP Podravja. Seveda je tudi na tem tekmovanju sodelovala ekipa DP jugozahodne Štajerske, ki je tokrat osvojila 4. mesto. Največ med našimi je pokazal Roman Hrženjak, ki je v najmočnejši konkurenci med moškimi osvojil 2. mesto. Ostali kegljači so tokrat ostali brez uvrstitve na zmagovalni oder. Sicer pa se je tokratno ligaško tekmovanje končno kot je bilo načrtovano.

Tekmovanje je potekalo na štirih kegljiščih in sicer januarja v Radencih, februarja na Ravnah na Koroškem, marca pri nas v Celju in aprila zaključek v Kamniku. Ekipa DP jugozahodne Štajerske je na koncu v seštevku štirih tekem osvojila 3. mesto in se po letu premora zopet zavihtela na stopničke. Boljši od nas sta bili v tej sezoni DP Ljubljanske pokrajine in DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. V posamični konkurenci v skupni seštevek štejejo trije najboljši rezultati za posameznega tekmovalca, tekmuje pa se v štirih posamičnih konkurencah in sicer: moški, ženske, tetraplegiki in veterani. Med tetraplegiki je tudi tokrat zmagal Aleš Povše, medtem ko se ostali naši tekmovalci niso uvrstili med najboljše tri.

Kljub vsemu, smo kot ekipa v tej sezoni napredovali. Marjan Romih je postal državni prvak med veterani na tekmi v Celju, ekipo je okrepil Sanjin Pernič in že v svoji prvi sezoni veliko pripomogel k dobrim rezultatom. Za ekipo DP jugozahodne Štajerske so v tej sezoni sicer kegljali: Marjan Romih, Anton Urbanc, Zoran Štruclin, Sanjin Pernić, Roman Hrženjak in Aleš Povše. Aleša Povšeta in Romana Hrženjaka čaka še državno prvenstvo, ki bo 7. maja v Celju, ostali tokrat niso uspeli izpolniti zahtevne norme. S treningi bomo nadaljevali še do sredine junija, nato pa zopet pričeli oktobra z novo sezono, ko upamo še na boljše kegljanje ter si želimo, da se nam pridruži še kdo.