Šport

NAJVEČ MEDALJ OSVOJILI KEGLJAČI DP PODRAVJE

Društvo paraplegikov jugozahodne štajerske je 22. marca organiziralo že 19. memorialno tekmovanje v spomin na začetnika kegljanja v društvu Petra Zdovca.

Keglje je podiralo 39 kegljačic in kegljačev, ki so tekmovali v ekipni in posameznih konkurencah. Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Ljubo Mladenovič in Marjan Ferk.

Veterani so tekmovali tudi za naslov državnega prvaka, ki ga je s 393 podrtimi keglji osvojil Franc Simonič in DP Podravja, drugi je bil Emil Filipič iz DP Istre in Krasa (373), tretji pa Feri Borovnjak iz DP Prekmurja in Prlekije (350).

Med ženskami je zaradi boljšega čiščenja zmagala Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (419) pred Senko Ivaniševič izb DP Ljubljana (419). Tretja je bila tokrat Nataša Godec iz DP Podravja (369).

Zmagovalec med tetraplegiki je postal Aleš Povše iz domačega DP jugozahodne Štajerske, na drugo mesto se je uvrstil Klavdij Leban iz DP severne Primorske, na tretje pa Damjan Hovnik iz DP Koroške.

Zmago med ekipami je tokrat domov odnesla ekipa DP Podravja (1696), na drugo mesto so se uvrstili kegljači DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (1635), tretji pa so bili domači kegljači DP jugozahodne Štajerske (1633).

Aleš Povše

Komentarji so onemogočeni.