Šport

V DRUGEM KROGU 29. SEZONE V ATLETIKI, CELJANI NA DOMAČEM STADIONU NEPREMAGLJIVI

Drugo kolo, (zaradi slabega vremena prestavljeno iz 31.05. na 04.06) ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo na stadionu Kladivar v Celju. Organizator tekmovanja je bilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Zbralo se kar 42 tekmovalk in tekmovalcev, iz šestih lokalnih društev paraplegikov in sedmih ekip, ki so tekmovali v osmih disciplinah. Krogla, disk, kopje, kij, 10mm, 200m, 400m in 800m. Zahvala za številčno udeležbo gre sodelujočim društvom paraplegikov. Poleg metalnih disciplin so tekmovalci množično sodelovali tudi v vožnjah.

Žal pa se še vedno dogaja, da ekipe ne tekmujejo v vseh osmih disciplinah, posledično so zato rezultati slabši. Tokrat je presenetila druga ekipa Celjanov, ki je osvojila prvo mesto in tudi prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi. Drugi so bili Korošci tretja pa je bila 1 ekipa Celjanov. S pričetkom tekmovanja smo morali zaradi nevihte nekoliko počakati, v nadaljevanju pa so razmere za tekmovanje bile zelo dobre. Z metalnimi disciplinami smo pričeli ob 16:20 uri in končalo ob 19:30 uri. Tekmovanje so izvedli sodniki Sodniškega zbora Atletskega kluba Kladivar Celje pod vodstvom Andreja Planinška in pomočjo številnih prostovoljcev, ki so svoje delo odlično opravili.

Rezultati, predvsem v metih so tokrat bili boljši kot na prvi tekmi. Najboljši rezultat na tokratnem tekmovanju je ponovno uspel Borisu Žibertu, ki je za rezultat 19:00 sek. v vožnji na 100m prejel 717,37 točk, zelo dobro pa je tekmoval tudi Nejc Stakne, ki je dominiral predvsem v suvanju krogle. Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-14,  LJ-8, MS-6, SG-5, MB-5,GO-4

Janez Hudej

Dodaj odgovor